Avontuurlijk overnachten vlakbij Utrecht

Utrecht, hét bruisende hart van Nederland, ligt op slechts 40 minuten afstand van Familie Resort Molenwaard. Ontdek de eeuwenoude universiteitsstad, gebouwd rondom de Domtoren. Wandel door de binnenstad langs de grachten met de historische werfkelders vol sfeervolle cafés en terrasjes aan het water.

Verken de verstopte hofjes, prachtige tuinen of smalle steegjes met bijzondere verhalen uit het verleden. Het zijn de vergeten stukjes Utrecht, waar de tijd even stilgestaan heeft. Of struin, na jouw bezoek aan de tientallen musea, gezellig over de lokale markten, ga binnen bij de leukste boetiekjes of shop till you drop in het moderne winkelcentrum Hoog Catharijne. Eindig jouw wandeling op het levendige Domplein, in het hart van Utrecht. Klim naar de top van de imposante Domtoren, het hoogste gebouw van de stad én zelfs de hoogste kerktoren van heel Nederland. Een mooier uitzicht over Utrecht vind je nergens!

Onze avontuurlijke tip voor Utrecht: de DOMunder. Laat je, in deze prijswinnende historische attractie, meevoeren door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein; van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674. Pak de slimme zaklamp en ga op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische schatten.

Ontdek meer over Utrecht

Domtoren webformaat
Vpm omliggend gebied webformaat

Kastelen kijken

Indrukwekkende burchten, forten en kastelen omringen de stad Utrecht, waaronder het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Verdwaal in jouw eigen sprookje; achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen schuilt wel een verhaal. De gids staan klaar om jou alles over het kasteel te vertellen! Maak vervolgens een tocht langs de monumentale forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie of beklim de Pyramide van Austerliz, de enige piramide op Europees grondgebied én het (letterlijke) hoogtepunt van de Utrechtse Heuvelrug.

Meer kastelen en buitenplaatsen

Kasteel de haar webformaat

Utrecht met de kids

Hé, herken jij ook dat nieuwsgierige konijntje op de stoplichten, in de etalages en zelfs bij haar eigen stukje Utrecht? Het is... Nijntje! Beleef de leukste avonturen met het bekendste konijntje van de wereld in het Nijntje Museum, bezoek het Nijntje Pleintje of maak een speciale Nijntje wandeling. Of, wat dacht je van een ritje in de Jumbo Express van het Spoorwegmuseum, sterrenkijken bij Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht of wetenschappelijke proefjes doen in het Universiteitsmuseum? Zo wordt een dagje Utrecht met de hele familie pas écht leuk!

Meer bezienswaardigheden

Nijntje museum

Jouw verblijf

Na jouw dagje uit in Utrecht keer je terug op het vakantiepark in één van onze ruime, uniek gethematiseerde huisjes. Kies je voor de polderse rust in een Biesboschchalet, uitzicht op de natuurplas in een Kinderdijk Cottage, extra luxe in een Avonturentent of heb je altijd al willen overnachten in een kleine Boerderij? Welke keuze je ook maakt, de mooiste dromen ontstaan tijdens jouw verblijf op ons park.


Boek hier jouw verblijf

2e selectie buitenfotos vakantiepark 116

Ontdek onze avontuurlijke accommodaties