Logo stoeterij

Onze paarden

 

Whisky van Visser

Whisky van Visser

Fries paard • (voorlopig) Kroon - Gerben 479 x Maurus 441

Whisky is een hele mooie Friese merrie. Omdat ze zo knap is, heeft ze zelfs een voorlopig kroonpredicaat in ontvangst mogen nemen, na haar eerder behaalde sterpredicaat. Zoals ieder Fries paard, is ook Whisky helemaal zwart en heeft ze een mooie volle staart. Whisky heeft een heel lief karakter en is een hele goede moeder. Ze heeft al verschillende mooie veulentjes gekregen. Whisky heeft in het voorjaar van 2023 haar hengstveulen Yeppe van Molenwaard gekregen, momenteel is ze drachtig en verwacht een veulentje in 2024!
Helma L.W.

Helma L.W.

Fries paard • Ster AA - Rommert 498 x Gjalt 426

Helma is een Fries paard. Ze is een hele lieve merrie en heeft verschillende prijzen op haar naam staan. Zo heeft ze het sterpredicaat behaald, wat alleen is weggelegd voor de beste en mooiste Friese paarden! Zoals het hoort bij de friezen is Helma helemaal zwart met golvende manen en staart. Helma verwacht een Fries veulentje in het voorjaar van 2023!
Roswhita fan Ass

Roswhita fan Ass

Fries paard • Kroon Sport AAA - Andries 415 x Brandus 345

Roswhita is een hele mooie friese merrie met meerdere behaalde prijzen op haar naam, zelfs in het buitenland! Ze heeft het kroonpredicaat behaald en wist fokdagkampioen te worden van Luxemburg in 2016 en zelfs twee keer in Duitsland, namelijk in 2019 en 2022! In 2019 kwam ze in de finale van het Pavo Fryso Bokaal en heeft ze hele hoge scores gereden in het Z dressuur. Roswhita is een heel knap en talentvol paard, wat ze hopelijk meegeeft aan haar veulen. Want ze is namelijk drachtig en verwacht een veulentje in 2024!
Wiepke van Molenwaard

Wiepke van Molenwaard

Fries paard • Ulbran 502 x Rommert 498

Wiepke is een onwijs lief en knap paardje! Ze is het veulentje van Helma en is dol op aandacht. Wiepke wordt het liefst de hele dag gekroeld en galoppeerd het liefst de hele dag rondjes door de wei.
Winston de la Hutte

Winston de la Hutte

Vlaams paard

Winston is een Vlaams paard van bijna twee meter hoog! Hij is geboren in 2016 en een echte alleskunner. Winston heeft met zijn schoonheid vele prijzen op zijn naam staan: kampioen bij de jaarlingen en de tweejarige Vlaamse paarden. In 2018 werd hij fokdagkampioen bij de Vlaamse paarden. Winston rijdt de paardentram en ook is hij dol op buitenritjes. Zo groot als hij is, zo lief is hij ook.
Xena de Renard

Xena de Renard

Vlaams paard

Xena is een Vlaamse merrie van bijna twee meter hoog. Daarmee is zij het grootste paard van stal! Ze is geboren in 2017 en won in 2018 onder de jaarlingen de eerste prijs van alle merries. Xena loopt voor de paardentram en ook rijden we haar onder het zadel. Ze is ontzettend lief en wordt het liefst de hele dag geknuffeld. Maar Xena is ook een enorme rommeltante en knoeipot, voor haar staldeur ligt daarom altijd wel een plukje hooi dat ze heeft laten vallen. Xena wordt ook ingezet voor de fokkerij, we verwachten namelijk een veulentje van haar in 2024!
Stip

Stip

Shetlandpony

Stip is een ondeugende, grappige en lieve, witte Shetlandpony vol zwarte stippen. Hij is kampioen ontsnappen en door de modder rollen en is altijd in voor een avontuur óf een lekker hapje. Stip wordt verzorgd door Emma. Ze de klitten uit zijn manen met een manenkam, borstelt ze zijn vacht met een roskam en krabt ze zijn hoeven met een hoevenkrabber. En als Stip dan weer helemaal mooi schoon is… rolt die ondeugende pony het liefst weer in de modder, zodat Emma opnieuw kan beginnen!
Toos

Toos

Tinker

Toos is een Tinker merrie en is dikke vriendinnetjes met Saar. Toos kan heel goed voor de kar lopen en onder het zadel werkt ze ook heel graag. Ze is te herkennen aan haar mooie vlekkenpatroon en ze heeft bijna altijd wel een vieze vlek op haar mooie witte vacht. Ze ligt namelijk het liefst in de viezigheid.
Saar

Saar

Tinker

Saar is een hele mooie en lieve Tinker merrie. Saar heeft een vacht met grote vlekken, veel manen en een volle staart en sokken. Saar heeft zelfs een snorretje op haar snoet! Ze is erg lief voor kinderen en vind het heerlijk om lekker rondjes te lopen met kinderen op haar rug.
Peppie

Peppie

Shetlandpony

Peppie is een hele ondeugende Shetlander, hij vindt het heerlijk om een aai over zijn bolletje te krijgen en geniet erg van een poetsbeurt. Dit is ook wel nodig, omdat Peppie het liefst overal gaat rollen; in zijn stal, in het zand of zelfs in de modder! Peppie leren we allemaal trucjes, wist je dat Peppie zelfs kan voetballen?