Avontuurlijk overnachten vlakbij Rotterdam

Rotterdam, dé wereldhavenstad, ligt op slechts een half uurtje afstand van Familie Resort Molenwaard. Ga op stap in deze jonge, dynamische metropool met zijn bijzondere geschiedenis, rijke architectuur, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en gave festivals.  

Uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2015-2017 én Best in Travel in 2016 door Lonely Planet maakt Rotterdam zeker een bezoek waard. Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft de stad zich opnieuw uitgevonden. Rotterdam brak met het verleden; de focus ging naar moderne architectuur. Het motto ‘licht, lucht en ruimte’ was baanbrekend voor die tijd. En nog steeds verrast de stad zijn bezoekers met nieuwe initiatieven: van een stadsboerderij op het dak tot bierbrouwerij in een oude loods. O, en vergis je niet... voor al onze shopaholics; de diversiteit die Rotterdam kenmerkt, vind je ook terug in het winkelaanbod. Bezoek jij eerst de Koopgoot of ga je toch voor één van die kleine boetiekjes in het Oude Noorden?  

Onze avontuurlijke tip voor Rotterdam: de EuromastIn maar liefst 30 seconden sta je op een hoogte van 100 meter boven de stad. Geniet van het schitterende 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken vanuit de hoogste uitkijktoren van Nederland. Nog verder naar boven? De Euroscoop, een roterende glazen lift, neemt je helemaal mee naar de top van de Euromast op 185 meter hoogte.  

Ontdek meer over Rotterdam

Markthal rotterdam

Bijzonder modern

Met de fiets, te voet of het openbaar vervoer… in Rotterdam sta je zo van het ene bij het andere architectonische hoogtepunt. Denk aan een smakelijke stop bij de Markthal, met zo’n 100 vers units, 15 foodshops en diverse restaurants. Snuffel tussen de kramen naar overheerlijk eten, maar kijk ook eens omhoog naar het kunstwerk 'Hoorn of Plenty’; de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel. Met de lekkere trek gestild, sta je vervolgens zo bij de wereldberoemde Kubuswoningen. Neem zelf een kijkje in de Kijk-Kubus in het Blaakse Bos en ontdek dit bijzonder ontwerp van architect Piet Blom. 

Rotterdam kubushuis

Wereldhavenstad

Trakteer jezelf op een spectaculaire havenrondvaart met de Spido, Waterbus of Watertaxi. Start bij de Erasmusbrug; hét icoon van Rotterdam. Deze 800 meter lange hangbrug verbindt het noordelijke met het zuidelijke deel van de stad en is een onmisbaar onderdeel in de skyline. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het historische Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, en de SS Rotterdam, het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd.  


Sunrise over rotterdam

Jouw verblijf

Na jouw dagje uit in Rotterdam keer je terug op het vakantiepark in één van onze ruime, uniek gethematiseerde huisjes. Kies je voor de polderse rust in een Biesboschchalet, uitzicht op de natuurplas in een Kinderdijk Cottage, extra luxe in een Avonturentent of heb je altijd al willen overnachten in een kleine Boerderij? Welke keuze je ook maakt, de mooiste dromen ontstaan tijdens jouw verblijf op ons park.

Boek jouw verblijf

Buitenfoto vakantiepark Molenwaard

Ontdek onze accommodaties