Beleef een onvergetelijke vakantie met het hele gezin

Overzicht

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

 Nederwaard 1B, Kinderdijk ♦ 20 min.  

Sta met je voeten midden in de Nederlandse geschiedenis bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk tijdens jouw bezoek aan de wereldberoemde molens! Ga terug in de tijd in een avontuur vol machtige wieken, water en wilskracht bij de museummolens én de bewonersWant, hoe is het eigenlijk om je leven te leiden in een gebied dat volledig onder de zeespiegel ligt? Draai zelf ook aan de knoppen van de poldertafel in het Wisboomgemaal en zie hoe de Kinderdijkse molens werken. Ervaar het authentieke verhaal van de Lage Landen, in een uniek samenspel tussen mens, techniek en natuur. Wandel of fiets langs de prachtige molens van Kinderdijk en geniet van het spectaculaire uitzicht.  

Rondvaartboot 

Neem plaats op een van de rondvaartboten en laat het indrukwekkende werelderfgoed vanaf het water aan je voorbijglijden. Bepaal je eigen koers en maak op je gemak de mooiste foto’s van dit iconisch stukje Nederland.    

Bezoekerscentrum 

Welke weg kies jij? Bij het bezoekerscentrum vind je alle informatie voor jouw dagje Kinderdijk. Neem je tijd en geniet van een bakje koffie of thee en vers broodje of andere lekkernij, met de negentien molens van Kinderdijk op de achtergrond 

Museummolens 

Sinds 1997 behoren de negentien Kinderdijkse molens tot UNESCO Werelderfgoed. Drie molens zijn speciaal voor jou geopend. Neem een kijkje bij Museummolen Nederwaard en ervaar hoe deze molen, gebouwd in 1738, nog altijd soepeltjes zijn omwentelingen maakt. Benieuwd naar het leven in de jaren ‘50? Dan is Museummolen Blokweer zeker een bezoekje waard! Of wil je alles weten van techniek? Vaar dan snel door naar Museummolen Overwaard: de enige molen die het water twee kanten op kan malen!  

Bezoek de website van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk