Beleef een onvergetelijke vakantie met het hele gezin

Overzicht

Nationaal Park De Biesbosch

 Baanhoekweg 53, Dordrecht - Bezoekerscentrum ♦ 20 min.  

Ontdek de natuur op het ritme van eb en vloed bij Nationaal Park De Biesbosch, één van weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. Een zeldzaam fenomeen, op slechts een steenworp afstand van Vakantiepark Molenwaard. Vaar door de kronkelende kreekjes of fiets langs de open weides en ga op zoek naar ijsvogelnesten, knaagsporen en beverburchten. Klimmen, klauteren en ravotten kan in de vele speelbossen en -tuinen die het natuurgebied rijk is.  

Varen 

Waan je op het water van Nationaal Park De Biesbosch in een jungle van smalle kronkelende riviertjes, warrige wilgenbossen en groene oevers. Peddel in jouw (gehuurde) kano, kajak, sup of fluisterboot door het avontuurlijke doolhof van dit bijzondere natuurgebied. Niets is mooier om de Biesbosch te ervaren, dan er zelf doorheen varen.  

Wandelen 

Van een kort ommetje over verharde weggetjes tot lange struintochten door drassig wetland. Trek je stevige schoenen maar aan en vergeet vooral je camera niet; wandelen door Nationaal Park De Biesbosch wordt een hele belevenis! De Biesboschwandelroutes variëren in lengte van 1,5 kilometer tot meer dan 20 kilometer. Vraag om advies en een uitgebreide routebeschrijving bij het Bezoekerscentrum Dordrecht voor je jouw tocht door het ruige natuurgebied start.  

Spelen 

Ga op pad met het hele gezin! Nationaal Park De Biesbosch biedt een prachtig speelterrein voor kleine én grote kinderen. Speel verstoppertje in Speelbos de Hollandse Biesbosch, zweef met de tokkelbaan over de watergeultjes bij De Speeldernis of ontdek hoe bevers leven in het BeverBos 

Bezoek de website van Nationaal Park De Biesbosch.