Beleef een onvergetelijke vakantie met het hele gezin

Overzicht

Geofort

♦  Nieuwe Steeg 74, Herwijnen  ♦  25 min.  ♦

Duik in de toekomst van onze planeet bij Geofort in Herwijnen. Experimenteer met oude én moderne geo-technieken. Ontdek de ondergrondse tunnel, maak je eigen kompas, volg het spoor in het geurendoolhof of stap in de virtuele lift naar de kern van de aarde op dit spannende forteiland.

GeoFort is een interactiefs science center gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Alles in het science center draait om de planeet aarde. Er staan drie thema's centraal: klimaat, geodesign en big data. Beleef de thema's in de GeoExperience, het 'intelligent' doolhof en de Vleermuisspeurtuin.

GeoFort maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De linie moest het rijke westen beschermen tegen de vijand vanuit het oosten. Stukken land werden tot kniehoogte onder water gezet. Zo kon de vijand niet per boot of te voet Nederland aanvallen. Water werd het belangrijkste wapen voor Nederland.

Sinds juni 2012 is GeoFort in de weekeinden en vakanties geopend voor families. Beleef de kracht van het ruimtelijk denken bij Geofort. Bezoek ook het interactieve kindermuseum GeoFort waar alles om de aarde draait of diner in het restaurant.

Activiteiten
Stap in de Expedition Earth ligt en maak een spannende reis naar het middelpunt van de aarde. Kom kijken in de aardbevingszaal, ontwerp met planken je eigen doolhof of maak met een kleine naald je eigen kompas! De mogelijkheden zijn eindeloos bij het GeoFort. 

Bezoek de website van GeoFort