Huisregels Familie Resort Molenwaard

Bij Familie Resort Molenwaard is het onze bedoeling om jou, als gast, een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Om jouw verblijf en dat van onze andere gasten zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn deze huisregels opgesteld. Met het betreden van Familie Resort Molenwaard ga je akkoord met deze regels.

Aankomst en vertrek

De gehuurde accommodatie is beschikbaar vanaf de gekozen inchecktijd op de datum die vermeld staat op jouw reserveringsbevestiging. De sleutel is op te halen bij de Gastenservice. Je bent zelf verantwoordelijk voor deze sleutel en het is niet toegestaan om deze in gebruik te geven aan anderen. Bij het verlies van de sleutel worden kosten in rekening gebracht.

Op datum van vertrek, zoals vermeld staat op jouw reserveringsbevestiging, dient de accommodatie om 10:00 uur verlaten te zijn. Je levert de sleutel vóór 10:00 uur in bij de Gastenservice. Bij vertrek dient de accommodatie bezemschoon achtergelaten te zijn. Dit betekent: de vloer is geveegd, de koelkast is leeg, de vaat is schoon en opgeruimd en de bedden zijn afgehaald. Bij niet tijdig vertrek behoudt Familie Resort Molenwaard zich het recht voor de accommodatie te ontruimen.

Afval

Afval dient gescheiden te worden in de daarvoor bestemde vuilnisbakken in jouw accommodatie. Het is niet toegestaan afval elders op het park achter te laten. Jouw afval dient gedeponeerd te worden in zakken in de daarvoor bestemde container in de milieustraat. De milieustraat beschikt ook over een glasbak. Chemische afvalstoffen mogen niet in de containers gedeponeerd worden, maar dienen afgegeven te worden bij de Gemeentelijke Reinigingsdienst.  

Bezoekers en logés

Bezoekers zijn van harte welkom tussen 08:00 uur en 22:00 uur en dienen zich bij aankomst bij de Gastenservice te melden. De bezoekers parkeren hun voertuig op het parkeerterrein. Overnachten is mogelijk, mits er verblijfplaatsen beschikbaar zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij de Gastenservice. Logés betalen een overnachtingstarief en toeristenbelasting. Voor bezoekers of logés geldt ook dat zij bij het betreden van het Familie Resort akkoord gaan met de huisregels.

Corona-maatregelen

Volg te allen tijde de huidige maatregelen van het RIVM op. 

Gebruik van barbecues

Het gebruik van een barbecue, uitsluitend werkend op gas of elektriciteit, op het park is toegestaan. Het gebruik van andere soorten barbecues is uitgesloten. Familie Resort Molenwaard behoudt zich het recht voor om barbecueën te verbieden bij extreme droogte. 

Huisdieren

Familie Resort Molenwaard biedt huisdiervriendelijke accommodaties aan. Indien je jouw huisdier meeneemt, geef je dit aan tijdens de (online) reservering. Het aantal huisdiervriendelijke accommodaties zijn beperkt beschikbaar. Andere accommodaties zijn niet toegankelijk voor huisdieren. Niet gekooide huisdieren dienen te allen tijde aangelijnd te zijn. Op de ligweides, de speelplekken en in het zwemwater zijn huisdieren niet toegestaan. Als eigenaar van jouw huisdier dien je zelf de uitwerpselen op te ruimen. 

Inspectie en onderhoudswerkzaamheden

Familie Resort Molenwaard behoudt zich het recht voor de verhuurde accommodaties te betreden voor inspectie en onderhoudswerkzaamheden, mocht hiertoe aanleiding zijn.

Kinderboerderij

 • Het wassen/desinfecteren van de handen is verplicht vóór en ná het voeren of aaien van de dieren.
 • Het dragen van dichte schoenen is verplicht.
 • Het is belangrijk om altijd vriendelijk voor de dieren te zijn. Haal de dieren niet uit hun verblijf en val ze niet lastig (optillen, achterna rennen e.a.)
 • Het is niet toegestaan om de dieren te voeren met (eigen) meegebracht voedsel. Gebruik het voer dat in de Kinderboerderij wordt aangeboden.
 • Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn. De dieren zijn gewend aan mensen, maar ze kunnen onverwacht een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren.
 • Het is niet toegestaan om afval in en rond de Kinderboerderij achter te laten.
 • Het betreden van de Kinderboerderij is op eigen risico.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de medewerkers.

Meubilair

Het bewust toebrengen van schade aan het meubilair is niet toegestaan, eveneens het verplaatsen van meubels naar andere accommodaties. Binnen meubilair mag niet buiten geplaatst worden.

Nachtrust en overlast

Familie Resort Molenwaard vraagt om stilte tussen 23:00 uur en 07:00 uur. In deze periode van nachtrust is het gebruik van geluidsapparatuur of dergelijke niet toegestaan. Ook overdag is het maken van (geluids-)overlast niet toegestaan.  

Nood

In geval van brand dien je onmiddellijk de brandweer (112) en vervolgens de Gastenservice te waarschuwen. In geval van nood of onraad dient onmiddellijk de beveiliging +31 (0) 184 784 078 in kennis gesteld te worden.

Overtreding

Bij overtreding van de huisregels en het niet opvolgen van aanwijzingen van directie en/of medewerkers is Familie Resort Molenwaard bevoegd kosten in rekening te brengen. In ernstige gevallen mogen onze medewerkers jou de toegang tot het park ontzeggen of je van het park verwijderen.

Parkeren

Familie Resort Molenwaard beschikt over een ruim parkeerterrein met meer dan genoeg plaatsen. Het is niet toegestaan om jouw auto of ander voertuig elders in het park te plaatsen. Per reservering hanteren wij één gratis parkeerplaats voor jouw auto. Het kenteken van jouw voertuig dient vooraf aangegeven te worden bij jouw reservering. Het parkeren van een extra voertuig is mogelijk; hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. 

Verbod

 • Het is niet toegestaan te kamperen in een tent, caravan of camper.
 • Het is niet toegestaanopen vuren te ontsteken; wees alert op brandgevaar.
 • Het is niet toegestaan drooglijnen te spannen. Voor de was is een droogrekje aanwezig.
 • Het is verboden kuilen en gaten te graven, eveneens om afvalwater te lozen.
 • Het is verboden in de accommodatie te roken. Roken is alleen toegestaan op het terras van de accommodatie. De rest van Familie Resort Molenwaard is rookvrij.
 • Het is verbodendieren te voeren, met uitzondering van de aangewezen dieren.
 • Het is niet toegestaan te zwemmen in wateren anders dan aangewezen zwemwater.
 • Het is niet toegestaan verdovende middelen te bezitten en gebruiken op Familie Resort Molenwaard.
 • Het is niet toegestaan vuurwapens te bezitten op Familie Resort Molenwaard.
 • Voetbal- en andere balspelen zijn alleen toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen.

Verloren en gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kan je afgeven bij de Gastenservice of een van de parkmedewerkers. Het is niet toegestaan deze voorwerpen te houden of te verhandelen. Heb je een voorwerp verloren, laat dit weten bij de Gastenservice om je gegevens en het soort verloren voorwerp te noteren. Kom je er thuis achter dat je een voorwerp verloren bent, neem dan contact op met het Familie Resort. Wij zullen het voorwerp, indien gevonden, onder rembours verzenden.

Vissen

Vissen in het water op Familie Resort Molenwaard is toegestaan bij de daarvoor aangegeven visplekken op het park en enkel voor gasten van de gehuurde accommodaties. Bij de Gastenservice is het mogelijk om een visvergunning op te halen. Per accommodatie is er één visvergunning vereist. Vissen is toegestaan met maximaal één hengel per persoon met een maximum van twee personen per verblijf. Voor het welzijn van de vissen mag je enkel gebruikmaken van weerhaakloze haken en is het gebruik van levend aas verboden.

Voertuigen en verkeer op het park

Het is niet toegestaan om auto's of andere voertuigen bij de accommodatie te plaatsen, met uitzondering van Hooimijt Oost en West. Bij aankomst en vertrek mag je met de auto doorrijden tot aan de accommodatie om te laden en lossen. Blijf hierbij op de verharde weg en houd rekening met de verkeersrichting: volg de richtingsborden. Na het laden en lossen vragen wij je om jouw auto zo spoedig mogelijk op de parkeerplaats te plaatsen. Op het gehele Familie Resort geldt een maximumsnelheid van 15 km/h. Houd ten allen tijde rekening met de doorstroom en zorg dat de weg vrij blijft voor eventuele hulpdiensten.   

Zelf foto’s en video’s maken

Het maken van foto’s en video’s is toegestaan, mits voor privédoeleinden. Film je niet voor privé-  doeleinden? Neem dan contact op met info@familieresortmolenwaard.nl, zodat je hiervoor toestemming van ons krijgt.Andere gasten mogen niet herkenbaar in beeld worden gebracht.

Het is mogelijk dat je als gast gefotografeerd of gefilmd wordt. Familie Resort Molenwaard behoudt zich altijd het recht voor om dit materiaal voor publicatie te gebruiken. Indien je niet in beeld wilt, mijd dan de locatie(s) waar je een filmploeg en/of professionele fotograaf aan het werk ziet.