Avontuurlijk overnachten vlakbij Gouda

Gouda, dé stad van stroopwafels, kleipijpen, keramiek én de wereldberoemde Goudse kaas, ligt op amper 40 minuten afstand van Familie Resort Molenwaard. Doorkruis de historische binnenstad met vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, vele hofjes en sfeervolle grachten met de gezellige terrasjes.

Luister naar het klokkenspel van het oude stadhuis, bewonder het rijksmonument De Goudse Waag of bezoek de langste kerk van Nederland: de Sint-Janskerk. Niet alleen zijn lengte, maar ook zijn Goudse Glazen, zoals de 72 gebrandschilderde ramen worden genoemd, zijn alom bekend. Wil je liever je voeten even laten rusten? Stap dan in een klein schip voor de Goudse Grachtentocht. Onderweg vertelt de schipper je allerlei weetjes over deze bijzondere stad.

Onze avontuurlijke tip voor Gouda: word de nieuwe Goudse Kaasmeester! Bezoek met de hele familie de Gouda Cheese Experience. Een bijzondere attractie waarbij je een interactieve reis maakt door de wereld van Gouda Kaas, van geschiedenis tot productie. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag voor die felbegeerde titel van kaasmeester. Neem de Melkweg, melk de virtuele koe, keer de kazen, leer de fijne kneepjes van het eeuwenoude handjeklap én proef natuurlijk de enige echte Gouda kaas.

Ontdek meer over Gouda

Goudamarkt

Goudse kaas en stroopwafels

Zeg je kaas, dan zeg je... Gouda! Gouda kaas is een van de bekendste en meest gegeten kaassoorten ter wereld. Een bezoek aan de Gouda Kaasmarkt mag tijdens jouw bezoek aan deze stad zeker niet ontbreken. Geniet op donderdagochtend, tussen april en september, van dit spectaculair historisch en nostalgisch tafereel, met uiteraard ook de beroemde Goudse kaasmeisjes. Zin in iets zoets? Ga dan na de Gouda Kaasmarkt rechtstreeks naar bakkerij Van Vliet om jouw eigen Goudse siroopwafel (oftewel stroopwafel) te bakken. Superleuk, megalekker én bijzonder, want de allereerste stroopwafel ooit komt immers uit... Gouda! Dat smaakt toch naar meer?!

Meer over de Goudse ambachten

Kaasmarktgouda

Jouw verblijf

Na jouw dagje uit in Gouda keer je terug op het vakantiepark in één van onze ruime, uniek gethematiseerde huisjes. Kies je voor de polderse rust in een Biesboschchalet, uitzicht op de natuurplas in een Kinderdijk Cottage, extra luxe in een Avonturentent of heb je altijd al willen overnachten in een kleine Boerderij? Welke keuze je ook maakt, de mooiste dromen ontstaan tijdens jouw verblijf op ons park.Boek jouw verblijf

Peek 07 06 20216833

Ontdek onze accommodaties