Avontuurlijk overnachten vlakbij Gorinchem

Gorinchem, de grootste én sinds dit jaar ook de mooiste (verkozen door de ANWB) vestingstad van Nederland, ligt op een klein kwartiertje afstand van Familie Resort Molenwaard. Maak een rondje over de historische vestingwallen, met de Dalempoort, imposante kanonnen en molens als prachtig uitzicht. Vervolg de weg dan naar het bruisende stadscentrum met de vele terrasjes en bijzondere winkeltjes.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje werd de middeleeuwste stad Gorinchem een ‘moderne’ vesting. Ook daarna bleef het een strategisch bolwerk in de Oude én Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit militaire leven heefteen blijvende stempel gedrukt op de garnizoensstad; cultuur is alom aanwezig. Denk aan de Grote Kerk, Huize Matthijs-Marijke, 't Oude Stadthuys of het Gorcums Museum. Nog tijd over? Gorinchem is ook hét ideale vertrekpunt voor de mooiste wandel- en fietstochten langs de Linge, Maas en Waal!

Onze avontuurlijke tip voor Gorinchem: de Puzzelwandeling. Houd je ogen goed open tijdens jouw ontdekkingstocht door de Gorcumse binnenstad. Wat is er toch allemaal in het verleden gebeurd, en wat kun je daarvan nog zien? Leer spelenderwijs de leukste weetjes en feitjes over Gorinchem. Straks weet jij waar de inwoners ‘het luikje’ voor gebruikten. En waar het beroemde Hugo de Groot Poortje is!

Boek nu je weekend weg

Mooiste vestigingsstad
Gorinchem vestiging 602e19463af97

Vestingwandeling

Wandel samen over de grootste Nederlandse vesting in oude staat! Loop 5 kilometer lang over de schitterende stadswallen met elf bastions, langs de bijzondere hoogtepunten uit de geschiedenis van Gorinchem. Ontdek ook de verhalen áchter de fraaie gevels. Want, waar werd het Tolhuis voor gebruikt? Of de Luisterpost? Rust onderweg zeker even uit op één van de vele bankjes om te genieten van het prachtige uitzicht over de rivier.

Gorinchem wandelen

Jouw verblijf

Na jouw dagje uit in Gorinchem keer je terug op het vakantiepark in één van onze ruime, uniek gethematiseerde huisjes. Kies je voor de polderse rust in een Biesboschchalet, uitzicht op de natuurplas in een Kinderdijk Cottage, extra luxe in een Avonturentent of heb je altijd al willen overnachten in een kleine Boerderij? Welke keuze je ook maakt, de mooiste dromen ontstaan tijdens jouw verblijf op ons park.


Boek jouw verblijf

Peek 07 06 20216741

Ontdek onze accommodaties