Avontuurlijk overnachten vlakbij Dordrecht

Dordrecht, een verborgen parel, verscholen tussen machtige rivieren. Deze oudste stad van Holland ligt vlakbij Familie Resort Molenwaard. Vanuit de polder sta je binnen 20 minuten in Dordrecht, een stad met een rijk verleden: wandel door de ruim 1.500 monumenten, ontdek de historische havens, bruisende festivals en het zeer gevarieerde winkelaanbod  

Als eerste stad van Holland, met stadsrechten sinds 1220, kent Dordrecht een lang, befaamd verleden. Een verleden dat nog zeer zichtbaar is in diverse grote en kleine monumenten: de Grote Kerk, het Stadshuis, de Groothoofdspoort, de Molen 'Kyck over den Dyck' en de sfeervolle hofjes. Cultuur is alom aanwezig. Duik zeker ook in één (of meerdere) van de 12 musea, zoals het Huis van Gijn, het Hof van Nederland en natuurlijk het Dordrechts Museum. Of neem snel de ‘achterdeur’ van de stad naar een oase van rust bij Nationaal Park De Biesbosch.   

Onze avontuurlijke tip voor Dordrecht: torenklimmen! Heel bijzonder, want de toren van de Grote Kerk staat nog schever dan de wereldberoemde Toren van Pisa in Italië. Maak de klim van 275 treden naar de top en geniet van een schitterend uitzicht over de stad. Bij helder weer zie je zelfs Rotterdam in de verte.

Boek vanaf € 275,00

Dordrecht

Evenementenstad

Van Wantijpop en Big Rivers Festival tot de Dordste Boekenmarkt en Kerstmarkt Dordrecht (de grootste van het land!), ook op het gebied van events is er in deze stad het hele jaar door voor iedereen wel iets te beleven. Niet zo gek ook dat Dordrecht in 2019 voor de derde keer werd uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar! Extra uittip voor mei 2022: Dordt in Stoom. Bewonder tijdens het allergrootste stoomevenement van Europa tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen in het schilderachtige havengebied van Dordrecht. Herbeleef oude tijden met het Stoomrondje Dordt én voor de kinderen rijden er zelfs speciale miniatuur-stoomtreinen in de stad rond.

Ontdek meer Dordtse evenementen

Dordrecht 04

Ontdek onze accommodaties

Na jouw dagje uit door Dordrecht keer je terug op het vakantiepark in één van onze ruime, uniek gethematiseerde huisjes. Kies je voor de polderse rust in een Biesboschchalet, uitzicht op de natuurplas in een Kinderdijk Cottage, extra luxe in een Avonturentent of heb je altijd al willen overnachten in een kleine Boerderij? Welke keuze je ook maakt, de mooiste dromen ontstaan tijdens jouw verblijf op ons park.

 


Boek jouw verblijf

Peek 07 06 20216741

Ontdek onze accommodaties